Rátkai Tímea a Facebook-on

Vőfély, Ceremóniamester

Esküvőszervező TanfolyamEsküvőszervező TanfolyamEsküvőszervező TanfolyamEsküvőszervező TanfolyamEsküvőszervező TanfolyamEsküvőszervező TanfolyamEsküvőszervező TanfolyamEsküvőszervező Tanfolyam

Jómagam abban az esetben, ha a meghívott vendégek létszáma meghaladja az 50 főt, minden esetben javasolni szoktam Vőfély vagy Ceremóniamester közreműködését. Kívülről, vendégként egy esküvőn a feladatuk abban látszik, hogy szórakoztatják násznépet, a valóságban azonban ennél jóval többről van szó.
Neki kell gondoskodni arról, hogy minden simán és gördülékenyen menjen, együttműködni a felszolgálókkal, zenekarral, fotóssal, videóssal, sőt, mint egy jó karmesternek, sok esetben irányítania kell őket, összehangolni a munkájukat.
Aki nem élte még át talán el sem tudja képzelni mekkora feszültséggel jár az, amikor szinte kényszert érzel arra, hogy folyamatosan körbejárd vendégeidet, mert úgy érzed a házigazda szerepe rád osztatott, mindeközben odafigyelj arra, hogy minden összecsengjen, nyitótánc előtt elszedd a fotóst az asztalától, megnézd a videós a helyén van-e, folyamatosan egyeztess a zenekarral, mikor mi következik, illetve rendszeresen jelezz a pincéreknek ha kell valami.
Ugye, mennyivel kényelmesebb, ha mindezt valaki megteszi helyetted, Te pedig nyugodtan elengedheted, és jól érezheted magad, hiszen ez a Te napod?
Lássuk akkor mi is a különbség a Vőfély és a Ceremóniamester között:
Vőfélyt akkor ajánlok, ha lakodalmat szeretnél, mulatós zenekarral, ereszd el a hajamat típusú bulival. Népies ruhában jelenik meg az esküvőn, igény esetén lánykikéréssel kezd, azaz még a szertartások előtt a vőlegény kíséretében megérkezik a menyasszony házához, kikéri őt szüleitől, illetve elbúcsúztatja a szülőket. Nagyon megható pillanatok ezek, ha vőfélyt választotok és a körülmények lehetővé teszik mindenképpen kérjétek, én több tucat esküvő után is minden ilyen alkalommal elérzékenyülök. A Vőfély végigkonferálja az estét, rigmusokat mond minden lényeges pontnál. Emellett amikor a hangulat és a tánc kicsit alábbhagy játékokat játszat a vendégekkel, garantálva ezzel, hogy minden vendég végig rendkívül jól szórakozzon.
Ceremóniamester részvétele a bulisabb vagy elegánsabb hangulatú, modernebb esküvőkre ajánlott. Feladata ugyanaz, mint a Vőfélyeknek, a vendégek felhőtlen szórakozását biztosítani, de mellőzi a népies kellékeket. Öltönyben érkezik, mint jó házigazda végigkonferálja az estét. Játékokkal szórakoztatja a vendégeket, ezek azonban sokkal modernebb, mondhatni elegánsabb játékok mint a Vőfély esetében.