Rátkai Tímea a Facebook-on

Az esküvő lebonyolítása

Esküvőszervező TanfolyamEsküvőszervező TanfolyamEsküvőszervező TanfolyamEsküvőszervező TanfolyamEsküvőszervező TanfolyamEsküvőszervező TanfolyamEsküvőszervező TanfolyamEsküvőszervező Tanfolyam

Az esküvőt megelőző hetekben szükségünk van egy hosszabb találkozóra. Ezt akkorra szoktuk időzíteni, amikor tudjátok a végleges vendéglistát, elkészült az ültetési rend, illetve minden kérdésre tudjuk a választ kezdve a szertartásra szánt zenéktől egészen odáig, hogy ki kapja majd az első szelet tortát.

Tudnotok kell, hogy az esküvőtök napján egy sor olyan szolgáltató dolgozik majd, akiknek egy a közös céljuk: ezt a napot számotokra feledhetetlenné tenni és közben munkájuk során a tökéletest nyújtani. Ahhoz, hogy ezt meg tudják tenni, számtalan információra van szükségük. Tudniuk kell, Ti hogy tervezitek a programot, emellett mindenkinek a saját munkájával kapcsolatos elvárásokat. Csak néhány példa: a helyszín tudni akarja majd mikor érkezik a torta, a dekoratőr azt, hogy a helyszín mikorra állítja be a pályát és kezdheti dekorálni az asztalokat, a zenekar pedig mindeközben arra lesz kíváncsi, hogy a külső szertartás hangosításához milyen áramvételi lehetőségei vannak. Rögtön beszúrom, megnyugtatásul: ezzel nem Nektek kell foglalkoznotok, ezért van esküvőszervezőtök!

Végigbeszéljük hát a nap programját, pontról-pontra vesszük az elképzeléseiteket, vágyaitokat. Ahogy haladunk előre én felteszem azokat a kérdéseket, melyeket még nem pontosítottunk, sőt, lehet, hogy eszetekbe sem jutottak idáig. Ki mond pohárköszöntőt? Hogy lesz a bevonulás? Mi lesz a welcome drink? A cél, hogy ennek a beszélgetésnek a végére tökéletesen lássam, mi a Ti elképzelésetek, elvárásotok az esküvőtök napjával kapcsolatban. Az én feladatom innentől az, hogy mint egy jó karmester, úgy irányítsam a szolgáltatói csapatot, úgy készítsem el a forgatókönyvet, hogy minden ennek megfelelően alakuljon.
Fontos tudnotok, hogy a forgatókönyvben megjelölt időpontok nincsenek kőbe vésve. Az esküvő napján a hangulattól függően szabadon módosítható a program. Ha fergeteges buli van a tortavágás tervezett időpontjában, akkor pár perc alatt átütemezhető minden. A cél egyértelműen az, hogy Ti aznap valóban a kiemelt vendégek lehessetek majd, semmiért nem izgulva, átadva magatokat az ünnepnek, hiszen olyan profi csapat áll a háttérben akik tudják, hogy mit szeretnétek és mindent megtesznek azért, hogy megvalósítsák azt.

Az esküvő napja az elmúlt hónapok megkoronázása az esküvőszervező számára is. Én minden általam szervezett esküvőn személyesen veszek részt. Abban az esetben, ha a tervezett dátumra már van szerződött esküvőm úgy azt már az első találkozónk során jelzem, ilyenkor egy jól felkészült kollégát küldök magam helyett, aki részt vesz a forgatókönyvező beszélgetésen is, így tökéletesen képben lesz az elképzeléseitekről.

Aznap én érkezem elsőként a helyszínre és én leszek, aki utoljára távozik. Irányítom, összehangolom a szolgáltatói csapat munkáját, a forgatókönyv alapján ellenőrzöm, hogy minden az elképzeléseitek szerint készült-e el. Van nálam tű, cérna, fájdalomcsillapító, olló, ragtapasz. Kisebbfajta túlélőkészlet, amivel egy egy hetes dzsungeltúrát is gond nélkül átvészelhetnénk. Mindig egy lépéssel előttetek haladok a programban és ellenőrzöm, hogy minden az elképzeléseitek szerint alakul-e. Amikor Ti a szertartást követően fogadjátok pezsgőspohárral a gratulációkat én már a teremben vagyok és jelzem a pincéreknek, hogy elkezdhetik tölteni a welcome drinket. Amikor a vőlegény belép a templomba én jelzem a menyasszonynak, hogy indulhat a rejtekéből. És amikor kimondjátok a Boldogító Igent, a háttérben én is őszintén meghatódom...