Rátkai Tímea a Facebook-on

Magamról

Esküvőszervező TanfolyamEsküvőszervező TanfolyamEsküvőszervező TanfolyamEsküvőszervező TanfolyamEsküvőszervező TanfolyamEsküvőszervező TanfolyamEsküvőszervező TanfolyamEsküvőszervező Tanfolyam

Boldog ember vagyok, aki azt csinálhatja, amit szeret, és amihez ért is, és ez ritka adománya az életnek. 1994-ben mentem férjhez, és a "suszternek is lyukas a cipője" alapon sikerült rendesen félreszervezni a saját esküvőmet. Törte a lábam a cipő, elfolyt a torta, minden lehetséges hibát elkövettem, amit elkövethet mindaz, aki nem szán elég időt arra, hogy felkészüljön a nagy napra. Nos sok mindent terveztem akkor,közel 20 évesen a jövőmről, de az biztosan nem jutott eszembe, hogy esküvőszervező leszek.
Ifjúságvédelemmel kezdtem el foglalkozni, létrehoztam egy alapítványt és éveken keresztül a BRAVO Magazinban szerkesztettem a Szex, Szerelem, Gyengédség rovatot. Ez életemben a tanulás időszaka volt, emberekkel foglalkoztam, fiatalokkal. Empatikus lettem, nyitott mások problémáinak megoldására, vagy legalábbis az ahhoz vezető út megtalálására. Nagyon szerettem ezeket az éveket, de idővel (és második kisfiam születésével) időszerűvé vált a váltás a for-profit szektorba.

Ekkor még nem tudtam mit szeretnék csinálni, csak azt, hogy mindenképpen olyan területen kellene elhelyezkednem, ahol emberekkel foglalkozhatok, szükség van a kreativitásra és tudtam, hogy csak olyannal fogok foglalkozni amit valóban szeretek is. Azt gondolom az ember csak abban tud jó lenni, és csak abban tudja a tökéletest, a 100%-ot nyújtani.

Hiszek a sorsban és abban, hogy nem véletlenül találkoztam a hirdetéssel, amiben esküvőszervezőt kerestek. Bevallom, a felvételi interjúra készülve azon rimánkodtam, hogy a saját esküvőmről ne kérdezzenek. Ma már tudom, hogy oltári szerencsém volt, mert ez a szakma akkor indult Magyarországon. Egy olyan rendezvényigazgató mellé kerültem, aki ezen a területen nagyágyúnak számított, aki mellett évek alatt lestem el a szakma fortélyait. Megtanultam az esküvő alapszabályait, a legfontosabb mozgatórugóit, azt, hogy hogyan tudom mindig és minden előtt az ifjú pár érdekeit képviselni, hiszen ez a nap róluk kell, hogy szóljon.

A mai napig minden esküvő egy újabb mese melynek a részesévé válhatok. Egy olyan történet, amely arról a párról, egy fiú és egy lány szerelméről mesél. Sokan gyermekkoruk óta dédelgetnek egy álmot. Egy álmot a hercegről, majd a tökéletes esküvőről. Nincs annál nagyobb megtiszteltetés és felelősség, amikor felkérnek ennek megvalósítására.
Attól a perctől amikor először találkozunk, az első bizonytalan elképzelésektől elindul a varázslat, a közös tervezés időszaka, a várakozás izgalma, az apró finomítások... Az esküvő napja pedig egyedi és megismételhetetlen. Nem csak azért, mert egyszer van az életben. Azért is, mert minden elemében, minden pillanatában olyan, amilyennek megálmodtátok, és olyan, ami csak Rólatok mesél. Én pedig a háttérbe húzódva boldog és meghatott részese lehetek a Nagy Pillanatnak. Ez a Ti történetetek. És ez az esküvőszervezés művészete.