Rátkai Tímea a Facebook-on

TESZT! Jó rendezvényszervező lennél?

2017-09-13 15:14:05

TESZT! Jó rendezvényszervező lennél?

Válaszolj a kérdésekre igennel vagy nemmel, és derítsd ki, hogy jó rendezvényszervező lennél-e? 


1. Imádsz szervezkedni?


Jellemző rád, hogy az összes családi összejövetelt te húzod a tető alá, segítettél az iskolai rendezvények lebonyolításában, és a munkahelyeden is gyakran tüsténkedsz. 


2. Szeretsz emberekkel foglalkozni?


Rendezvényszervezőként elengedhetetlen, hogy szeress emberekkel együtt dolgozni. Nap mint nap megbeszélésekre kell járnod, és sok ember munkáját kell összefognod ahhoz, hogy tökéletes munkát végezhess.


3. Kreatív vagy?


Ha mindig jó ötleteid vannak, és egy egyszerű terembe is első ránézésre belelátod az álomhelyszínt bármilyen rendezvényhez, akkor ez a neked való pálya. Sokszor mások elképzelését kell megvalósítanod, néha akár úgy, hogy még ők maguk sem tudják, mi az elképzelés, neked pedig az ő fejükkel kell gondolkodnod.


4. Szereted a különleges helyszíneket?


Reneszánsz kastély, elhagyatott gyárépület, boros pince, hajó? Ezek a helyszínek mind a munkahelyeddé válhatnak, és akár az év minden napját ilyen nem mindennapi helyek látogatásával töltheted!


5. Szívesebben lennél egész nap mozgásban, mint egy irodában?


Bizony nem mindenkinek az az álommelója, hogy 8 órát tölt egy irodában ülve. Rendezvényszervezőként sokszor egész nap nincs idő az ücsörgésre, itt mindig mozgásban kell lenni.


6. Jól tudsz tárgyalni?


Elengedhetetlen ez a készség rendezvényszervezőként. Tárgyalni kell az ügyfelekkel, megrendelőkkel és a szolgáltatókkal, alvállalkozókkal is, ezen pedig a rendezvény sikeressége múlhat.


7. Jó vagy a költségvetés készítésében?


Egy adott büdzsével kell gazdálkodni, és ebből kell kihozni a legjobbat. Nem mindegy, hogy mire mennyi pénz megy el, így fontos, hogy már előre meg tudd határozni a költségvetést.


8. Türelmes vagy?


Nem ritka, hogy a megrendelő menet közben változtat az elképzelésein, vagy egy szolgáltatóval gyűlik meg a problémája a rendezvényszervezőnek. Ezeket a szituációkat azonban nagyon türelmesen kell kezelni. Rózsaszín helyett fekete lufikat akar holnapra? Nyugi, lesz még rosszabb is.


9. Jól kezeled a váratlan helyzeteket?


A türelmesség mellett fontos az is, hogy ne borulj ki, ha valami porszem kerül a gépezetbe. Ezeket a helyzeteket többnyire neked kell megoldanod, ehhez pedig az kell, hogy higgadtan tudj reagálni a nem várt fordulatokra. Lemondta egy előadó, vagy a catering hibázott? Csak semmi pánik! Úgyis megoldod.


10. Nem csak egy szakmára, hanem hivatásra vágysz?


Egy rendezvényszervező esetében fontos, hogy imádja a munkáját. Ezt szívvel-lélekkel kell csinálni, és az embernek minden porcikájával arra kell koncentrálnia, hogy összeálljanak a kis puzzle darabok, hogy végül mindenki elégedett legyen. Te képes lennél rá?


 


Ha a 10 kérdésből legalább 7-re egy nagy-nagy IGEN volt a válaszod, akkor nem is kérdés, hogy te rendezvényszervezőnek születtél!


Ehhez azonban szükség van a szaktudásra is. A Prestige Oktatási Stúdióban ezt is átadjuk neked, a képzés után pedig OKJ-s vizsgalehetőséget is biztosítunk. Ezután már garantáltan semmi nem állhat az utadba, hogy megvalósítsd önmagad! A képzéssel kapcsolatos további információkért látogass el ide:


Prestige OKJ-s Rendezvényszervező Tanfolyam


 

Vissza...